Magične lampe i tkanine
February 6, 2010  |  INTERIJERI, Materijali

Kada pokušamo protumačiti riječ “magično” većini od nas pada na pamet : čudesno, neobično, iznenađujuće…

Zašto bi neka svjetiljka (nije Aladinova), a pogotovo stolnjak bili magični, predstavit ćemo vam ovdje.

Radi se o proizvodima austrijske tvrtke Candol, koji su inovativnošću pokušali promijeniti naš doživljaj svijeća i tkanina. Proizvodi su prije svega namijenjeni za ugostiteljstvo, ali njihovu primjenu vidim i u domovima među ljubiteljima modernog dizajna.

Magična lampa

je zapravo lampa koja izgledom liči na svijeću. Svi mi volimo poseban ugođaj koji ambijentu daje treperavo svijetlo svijeća. Ono što ne volimo je vosak koji često pobjegne i izvan svog postolja, relativna kratkotrajnost i mogućnost da je čak i laganiji vjetar ugasi ako se koristi u vanjskom prostoru. Korištenjem Candola magičnih lampi sve to izbjegavate: svaka lampa se sastoji od postolja, punjenja s bio-plinom, ukrasne maske koja daje prirodni izgled svijeće i zaštitnog stakla koji osim ukrasne ima i  funkciju zaštite od vjetra i propuha. Svako punjenje plina ima trajnost od 40-120 sati što znači da ga možete koristiti skoro cijeli mjesec čak ako ga palite i svaki dan po nekoliko sati.

Staklu su dodatno pojačali svojstvo otpornosti na lomljenje.

Za restorane, kafiće, a pogotovo za otvorene prostore (terase i balkone), mislim da nema idealnije zamjene za svijeće.

Lampe su dizajnirane u modernom ili rustičnom stilu i od velikog izbora mislim da svatko može naći nešto za sebe.

Magična tkanina

je zapravo tkanina izrađena od posebnih mikro vlakana koji ne upijaju tekućinu. Koristimo je za izradu stolnjaka, nadstolnjaka, salveta, haljinica za stolice, presvlaka za namještaj i jastuke.

Kada organiziramo bilo kakvo veće obiteljsko okupljanje želja nam je osim finog i ukusnog jela predstaviti i lijepo uređen stol. Tada iz ormara vadimo najljepše stoljnjake i salvete. Nakon završenog jela na njemu možemo naći bezbroj tragova vina, sokova, piva i sl. koji nam istog momenta zadaju brigu kako ih otkloniti. Korištenjem magične tkanine takve brige nestaju.

Ako prosipate bilo kakvu tekućinu (vino, kavu, sok) na magičnu tkaninu čestice u tkanini sprečavaju upijanje tekućine u materijal, tako da sva prosuta tekućina ostaje na površini. Dovoljno je tekućinu obrisati ubrusom ili krpom bez ikakvog utrljavanja. Na tkanini neće ostati tragovi.

Ovo vam omogućava da ne morate svakodnevno mijenjati i prati stoljnjake, dovoljno je da to uradite sa vremena na vrijeme. Ovaj materijal je od 100% poliestera, ali prirodnog izgleda pamuka. Dovoljno ga je prati na 40 stupnjeva i skoro da vam ne treba peglanje, a ako to već želite uraditi, svakako samo na niskim temperaturama. Boje materijala zavise od vrste materijala, ali među standardnim bojama mogu se naći i apstraktne boje kao i posebno dizajnirane vrste materijala.

Slike i tekst za ovaj članak nam je ustupio distributer ovih proizvoda za Republiku Srbiju, poduzeće Damicom d.o.o. iz Beograda, Orfelinova 43.  Osim distribucije također nude i uslugu kompletnog opremanja (šivanja) po mjeri za restorane, hotele i svatovske sale.

Za sve upite možete im se obratiti na e-mail  sop@eunet.rs ili na kontakt telefon Milan Cavic   +381 63/72 92 836 .

candol.com

Autor:  Maja

Možda vas zanima...

Boje doma III – Tirkiz
TIRKIZNA je i službeno proglašena bojom godine 2010. u svi...
Milanski sajam namještaja
Od 14 do 19. travnja održan je sajam Salone Internazionale d...
Drvo – vječna inspiracija
Drvo je za većinu od nas najdraži materijal koji volimoposje...
Interijeri s okusom soli…
Pogledajte i nađite inspiraciju u drvenim obalnim ...
Interijer: Mala fabrika ukusa
Svi mi uživamo u odličnom jelu, ali i izgled interijera rest...
IXXI zidne foto pločice
Umjesto sada već standardnih zidnih foto tapeta stižu nam iz...

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM