Luksuzni hotel na Korčuli
April 13, 2010  |  LIFESTYLE, Putovanja

Ovaj put nećemo predstaviti neki neobičan hotel na nekoj svjetskoj destinaciji, nego jedan na Jadranu.  U njegovom slučaju neobična je samo njegova iznimna ljepota.

Oni koji još nisu imali prilike čuti (vidjeti) za boutique hotel  Palaču Lešić Dimitri koja se nalazi na otoku Korčuli, neka nam posvete nekoliko minuta vremena. Vjerujte nećete zažaliti, interijer je zaista prekrasan.

Radi se o restauriranoj biskupskoj palači iz 14. stoljeća koja svoj sadašnji oblik dobiva u 18. stoljeću. Smještena u uskoj uličici u centru Korčule tik do kuće Marka Pola, palača nudi smještaj u šest originalnih i luksuznih rezidencija od 100-njak kvadrata, a svaka je nadahnuta nekom od destinacija Marka Pola s puta svile (Korčula, Venecija, Kina, Indija, Arabia, Ceylon).

Ovdje se radi o ultra luksuznom interijeru koji je na efektan način spojio stare konstrukcijske elemente  s modernim dizajnom i funkcionalnošću, a sve pod budnom paskom konzervatora. Sav namještaj je originalan i ručno izrađen.

Arhitektica zaslužna za ovu restauraciju je Zora Salopek Baletić koja je uspjela od ruševine napraviti unikatan luksuzni hotel s pet zvjezdica za imućniju klijentelu kojeg se ne bi postidjele ni razvikanije svjetske destinacije.

Rekonstrukcija derutne ruševine koja je imala za cilj u potpunosti sačuvati kamenu konstrukciju trajala je skoro pet godina, ali se trud više nego isplatio. Korčula je dobila objekat kojim se može potvrditi kao prestižno odredište na Jadranu.

Informacije o hotelu: lesic-dimitri

O autoruMaja Zovko je urednica Prozora u dom. Zanimaju je rustikalni prostori, dizajn interijera i hand-made proizvodi.

Možda vas zanima...

Big Blue: Maroko الشاون
Ovaj post prirodno se nadovezuje na prošli gdje smo vam poka...
Put putujem… Moskva poslije 20 godina
Moskva – metropola na istoimenoj rijeci – grad brojnih most...
Glamur najsjajnije noći
Bliži se polako ona jedna najsjajnija noć u godini kada ...
Mojih top 100 – Petra (Suvereto, Toscana)
Iako se radi o mladoj vinariji, s vinogradima posađenim tije...
Neobični hoteli: V8 u Stuttgartu
Nepopravljivi ste zaljubljenik u automobile i volite putovat...
Kućica iz snova na orijentalni način
Za sve ljubitelje orijentalnog ovog puta donosimo malu posla...

5 Comments


  1. Prekrasno izgleda ! Sjećam se centra Korčule, kuće Marka Pola, ali tad ovog hotela nije bilo. Nažalost, sumnjam da ću njegov interijer ikad uspjeti upoznati, ali barem ga mogu gledati na vašim slikama.

  2. Prekrasan interijer, baš po mom guštu!

  3. ovo je napravljeno s puno ukusa i bez patetike! svaka čast!

  4. Žena zna što radi. Baš mi je drago da je netko nešto kod nas obnovio. To je ukras grada i iako sumnjam da ću tamo odsjedati, dođe mi nekako milo da se ne radi o Abu Dabiju ili Siciliji.

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM