Svijećnjak u kaputu
November 28, 2010  |  LIFESTYLE, Orange Room by Izzy

Otvorit ću rubriku Orange room na posve prikladan način – kreativnom idejom za izradu božićnog poklona i narančastom bojom!

Ovaj pomalo neobičan svijećnjak je veoma lagan za napraviti, a savršeno se uklapa u blagdansku atmosferu. Stara čaša, malo filca, igla i konac, ljepilo, perlice… Idemo?

Za početak vam je potrebna čaša (ili teglica), prehrambene boje, Mod Podge ljepilo za decoupage, deblji filc i spužvica. Ovo je idealan način recikliranja onih rasparenih čaša koje čuvate po ormarima i ne znate što bi s njima!


U zdjelicu ili na tanjur stavite 1 žlicu Mod Podge ljepila. Ta količina će vam biti posve dovoljna za 3 ili 4 sloja boje koju ćete nanijeti na čašu.


Prehrambene boje se koriste u kućanstvu i dostupne su u trgovinama široke potrošnje. Od 4 nijanse sam izabrala žutu i crvenu u nadi da ću dobiti neku nijansu narančaste boje. Ukapajte boje u Mod Podge ljepilo i dobro promiješajte. Pozitivna strana ovih boja je što imaju doista fin miris!


Žrtvujte jednu spužvicu za pranje suđa, izrežite ju na manje komade i krenite sa nanošenjem boje koju ste zamiješali. Lagano tufkajte i pustite da se boja osuši među slojevima. Potrebno je oko pola sata da bude posve suha.


Na slici lijevo je čaša nakon jednog sloja boje. Na desnoj slici je ista čaša nakon 3 sloja boje koju sam ipak malo pojačala crvenom prehrambenom bojom zbog intenziteta. Sami odaberite koliko slojeva želite ovisno o tome koliko prozirna želite da bude.

Dok se čaša suši, bacite se na filc! Izrežite ga poput krune tako da obavija cijelu čašu. Pripremite ono čime želite ukrasiti filc. U mom slučaju su to konac za goblen, gumbi, perlice od stakla i metala.

Na „kaputiću“ sam skalpelom izrezala rupice kako bi svjetlost prolazila. Ukrasila sam rubove bodovima, našila perlice (trebaju biti teže kako bi pretegnule trokutiće „kaputa“ prema dolje) i gumbe.

„Kaputić“ sam fiksirala za čašu samo na jednom mjestu i to pomoću vrućeg ljepila. Gotovo!

A kad se svjetla ugase…

O autoruIvona Biljuš (Izzy) bavi se izradom hand-made dekorativnih predmeta i nakita pod imenom Izzy Creations.

Možda vas zanima...

Magične lampe i tkanine
Kada pokušamo protumačiti riječ "magično" veći...
Makedonija – sunce i nasmijani ljudi
"Skopje ima mikroklima, izgor leto kocan zima gradsk...
Idealni blagdanski pokloni za muškarce
Stižu nam zimski blagdani, za mnoge svakako najljepše doba u...
Voodoo lutkica
Zadnje upute za izradu u ovoj valentinovskoj seriji uradi-sa...
Uradi sam: obnovljeni namještaj u shabby chic-u
Sigurna sam da većina od nas ima neku zaboravljenu drvenu kl...
Šećer u kavi, da ili ne?
Poznavaoci piju kavu bez šećera, iako to nije neko pravi...

2 Comments


  1. Joooj, predivno… Stvarno divan detalj za prazničnu atmosferu. Sve što Izzy napravi djeluje tako jednostavno a efektno

  2. Prekrasno i stvarno domisljato!
    I jos jedan veliki plus sto se na ovaj nacin rijesis tih nekih glupih casa koje su kupljenje 94te i sad imas samo jos jednu ili dvije… :)

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2017 · PROZOR U DOM