Dobrim odlukama promijenite svoj život
January 24, 2011  |  LIFESTYLE, LifeStyle by Tihana

Na svijetu postoje milijuni žena. Svaka je posebna na svoj način, svaka ima svoju osobnost i ljepotu. Slažem se! No često je fizička ljepota prikrivena, zapuštena, prepuštena sama sebi da se transformira u nešto što izbjegavamo u ogledalu.

Stavljamo je u drugi plan sami sebe uvjeravajući – ma nije to najbitnije u životu, proživjela sam svoju mladost, ne mogu izgledati bolje nego što izgledam sada ili nemam dovoljno novaca za bolje…

No kako bismo pokušali riješiti određeni problem uvijek se moramo zapitati kako je nastao? Zbog čega i kada je prestala vaša briga o tome kako izgledate, što jedete, zašto ste se pobogu prestali depilirati?

Odgovori će se manje više bazirati na ove: djeca su stigla moram se brinuti o njima, imam posao koji me frustrira , muža koji me ne primjećuje, zašto da se trudim…?

E pa ja ću vam reći zašto! Zato da ponovno uspostavite vezu sama sa sobom i da se volite više jer vi ste najvažnija osoba u svom životu, da nema vas  ne bi bilo ni svega onog što vas okružije ! Zato počnite od sebe jer takav odnos prema životu jednostavno mora prestati!

Samo najhrabrije će se odlučiti promijeniti svoj život, odbiti živjeti zauvijek na neispunjen, loš način.

1. Odbacite osobe koje vas tretiraju loše, počnite tražiti bolji posao i kad se jednom oporavite ne ponavljajte iste pogreške ponovno i ponovno.

2. Počnite paziti što unašate u sebe, ne mislim na dijetalnu ishranu već izaberite ono što je vama ukusno, a da bude i zdravo! Oglušite se na modne trendove koji preferiraju xs ili s veličine, popunjenost može biti prekrasna, samo neka je umjerena. Tko kaže da se morate odreći slatkiša? Ono što rijetko koji nutricionisti spominjaju jest da slatkiši iz frižidera (mouse, pudinzi, mliječni deserti) su mnogo manje kalorični od industrijskih slatkiša kao što su čokolade, bomboni i keksi.
Ugljikohidrate, kruh, krumpir i tjestenine svedite na minimum, ali ih nemojte u potpunosti odbaciti. Meso marinirajte bez ulja i pecite na roštilju ili kuhajte, razlika će biti vrlo mala, a s vremenom na vašem tijelu će biti očigledna. Svaki dan jedite juhu, pravite kod kuće prirodne voćne sokove od iscjeđenog voća.

3. Dozvolite si vrijeme za sebe pa makar to bilo pola sata. Meditirajte, ležite u kadi, pročitajte časopis koji će vas inspirirati ili vježbajte.
Kome trebaju skupe teretane ili tečajevi raznih pilatesa kada vam je danas to sve dostupno na kućnim dvd-ima.

4. Educirajte se, usavršite i povećajte si šansu da dobivanje boljeg posla. Nikad nije kasno da upišete onaj tečaj stranog jezika i osobnu prekvalifikaciju za posao koji vam se sviđa.

5. Prestanite zanemarivati svoje prijatelje i rodbinu. Zovite ih češće na kavu, sjetite se njihovog rođendana, ponudite se za pomoć u nekom poslu i uspostavite ljudski odnos koji će vas istinski usrećiti.

6. Nabavite si kućnog ljubimca, neku malu životinjicu koja će ovisiti o vama i pružati vam beskrajnu ljubav i zahvalnost.

7. Pronađite svoj hobi – od čitanja knjiga, gledanja filmova, uzgoja biljčica, lončarstva, slikanja, fotografiranja, skupljanja markica, kolekcionarstva, štrikanja… Postoji toliko stvari u kojima zaista možete uživati, na vama je da ih otkrijete, odnosno da pobudite uspavanu volju koja leži u vama.

8. Modernizirajte svoj izgled i stil, ali na način da su u njemu osjećate ugodno! Počastite se, zaslužili ste!

Uskoro vam donosim i članak o tome kako otkriti osobni stil koji će se sviđati vama kao i vašoj okolini, no upamtite – najvažniji ste vi sami jer zaslužujete biti prekrasna , sretna i beskrajno voljena osoba.
Potrebno je samo malo truda i hrabrosti.

O autoruTihana Svornik, Personal assistant & perfume collector

Možda vas zanima...

KIČ ILI UMJETNOST- koga briga!
Kič je umjetnost masa koja nastaje imitiranjem kulture elite...
Špiljski hotel u Turskoj
Nakon spominjanja (slučajna ili ne) već dva "otkačena&q...
Srednjovjekovni hotel Detenice, Češka
Mislim je je većini turista dosadio "masovni turizam&qu...
Gastro - slavonski čobanac
Kada spomenemo riječi "slavonska kuhinja" misl...
Noć za zaljubljene - zvijezde padalice
U mrkloj noći 12./13. kolovoza nedaleko Osijeka prava ro...
Idealni blagdanski pokloni za muškarce
Stižu nam zimski blagdani, za mnoge svakako najljepše doba u...

3 Comments


  1. Bravo Tihana. Žene, nemojte se zapustiti.

  2. Isto bi važilo i za suprotni spol, zar ne?

  3. Apsolutno! Savjeti vrijede za sve koji su izgubili volju za sobom i samopoštovanje, bez obzira na spol i dob!

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM