Zidne (i ostale) naljepnice
February 8, 2011  |  Boje i Stilovi, INTERIJERI

Dosadilo vam je već godinama gledati u jedan te isti dosadni bijeli zid u svojoj sobi? Kuhinja nije više najmodernija, a nemate novaca za novu? Vrata su dosadna bijela, a nova modernija su samo san? Očekujete dijete i želite svojem najdražem prirediti sobu iz bajke?

Sve vaše želje rješavaju na jednostavan (i povoljan) način naljepnice za interijere!

Osim na zidove možete ih staviti na namještaj, pod, staklene plohe i gdje god se zapravo sjetite.  Naljepnice se rade od kvalitetnih i čvrstih folija pa su otporne na UV zračenja, redovno čišćenje, pa čak i na hodanje!

Možete ih upotrijebiti kao zgodan detalj ili kao kompletno rješenje za interijer, granica je zapravo samo vaša mašta. Mogu se izrezivati i lijepiti u dijelovima ili printati u većim formatima kao fotografije, sve ovisi o samoj ideji.

Vrlo jednostavno rješenje za minimalističke interijere koji imaju pomalo dosadne jednobojne zidove i jednostavan namještaj su zidne naljepnice u obliku jednog detalja koji može promijeniti kompletan dojam cijele prostorije.


Ukoliko poželite promijeniti boju zida, a naljepnica je na njemu, ne morate se bojati ponovnog ličenja. Boju jednostavno obrišete suhom krpom sa same naljepnice bez prethodne zaštite krep trakama i sl. Osim kao detalj, možete staviti i foto tapetu preko cijelog zida s željenim motivom, na taj način dobijate dio koji može upečatljivo obilježiti cijeli interijer.

Ova cvjetna zelena tapeta je unijela osvježenje u interijer i naprosto nas mami da je gledamo...

Rješenje za ljubitelje prirode...

Ptica...

Na staklenim vratima i prozorima

Možete staviti svoj omiljeni citat, izraziti neki važan životni moto ili unijeti dozu humora...

Ako vam fali pokoji komad namještaja, možda da ga nalijepite?

Naljepnice mogu biti i sjajne, poput ogledala

Prostorija gdje naljepnice ili foto tapete posebno lijepo mogu iskoristiti svoje prednosti su dječje sobe. Likovi iz bajke, stripa ili nešto po vašem vlastitom dizajnu daje vam mogućnost da izrazite svoju kreativnost, a svojim malim princezama i prinčevima priuštite ugodan, poticajan i nadasve veseli kutak.

Nije potrebno obilaziti trgovine da biste našli ono što vam odgovara, postoje poduzeća koje izrađuju naljepnice i foto tapete u motivima baš  po vašoj osobnoj želji. Tako možete učiniti svoj dom unikatnim, prilagođen vašem ukusu i osobnosti.

Folije je također moguće lijepiti i na namještaj. Idealno za npr. kuhinjske fronte kojima je već vrijeme da se promijene. Možda trenutno prevelika investicija – zato se također možete poigrati folijama i dobiti novi izgled.

Obična bijela kuhinja dobila je novi život

Trenutni hit su i foto tapete na staklu koje se mogu stavljati kao dekorativan element umjesto klasičnih slika. Vrlo lijepo izgledaju u modernim i minimalističkim interijerima.

Staklene zidne obloge su i fukcionalan dio kuhinja umjesto klasičnih pločica na zidu. Održavanje lako i jednostavno. A motiv po vašoj želji!

Idealno i brzo rješenje ako uopće nemate pločice ili vam se stare više ne sviđaju. Zvuči privlačnije nego razbijanje i lijepljenje novih, zar ne? Barem uz manje glavobolje i prljavštine. A efekat vrhunski za samo dvjestotinjak eura…

Nadam se da smo vam dali barem neku ideju, ostalo je na vama…

O autoruMaja Zovko je urednica Prozora u dom. Zanimaju je rustikalni prostori, dizajn interijera i hand-made proizvodi.

Možda vas zanima...

Novi barok
Barokna palača u Ludwigsburgu u Njemačkoj Barok je razdo...
Niana oslikani namještaj
Nikolina Šimunović i Ana Barbić Katičić dvije su talentirane...
Metalna čipka – Cal Lane
Cal Lane je četrdesesetogodišnja umjetnica koja trenutno...
Originalni stolić za kavu s printom
Kada nam se neki komad namještaja ne sviđa ili predu...
Dizajn: Lisa Bengtsson
Lisa Bengtsson švedska je grafička dizajnerica koja se o...
Interijeri: U posjeti kod umjetnika
Kada lutanjem internetskim bespućima slučajno naletim na int...

1 Comment


  1. Postovani,
    Zanima me ovo 3d zeleno crno staklo s motivom koliko kosta 1m2

    http://prozorudom.com/2011/02/08/zidne-i-ostale-naljepnice/

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM