default image for post
Kreativne radionice Špancirfest-a
August 12, 2011  |  Događaji, LIFESTYLE, Orange Room by Izzy

Špancirfest iliti Festival dobrih emocija kako ga zovu, već 12 godina zaredom privlači ljude iz cijele Europe u srce Varaždina te se svojim osebujnim programom u trajanju od čak 10 dana svrstava među najbolje urbane festivale u regiji.
Ove godine, Špancirfest se održava od 19.-28. kolovoza, a službeni program i sve potrebne informacije o koncertima, predstavama, kreativnim radionicama, izlagačima i performerima možete naći na službenim stranicama.

Posjetitelje s kreativnom žicom oduševit će Kreativfest, odnosno kreativne radionice koje će se održavati na Trgu slobode, svih 10 dana, od jutra do večeri.

Na Kreativfestu će se održati 6 radionica:

- Španciraonica – likovne radionice za djecu stariju od 6 godina u organizaciji udruge Kreatura iz Rijeke. Posljednjeg dana Špancirfesta organizirat će se prodajna izložba uradaka sudionika radionice. Prihodi će se namijeniti nezbrinutoj djeci Varaždina, tj. Domu za djecu obiteljskog tipa Nuevo Futuro.
- Bijelo platno i Lumini boje – slikarska Lumini radionica za sve uzraste. Kist, paleta i akrilne boje osiguravaju umjetnička djela. Točnije, 15 platna koja će biti izložena u studenom prilikom otvorenja shopping centra Lumini.
- Pun kufer – kreativno – didaktička radionica umjetnice Nataše Korošec. Rezanje, ljepljenje, crtanje i bojanje za posjetitelje svih uzrasta.
- Mala radionica tradicionalne kuhinje – po uzoru na stare Varaždinke, na ovoj radionici možete mijesiti tijesto i izrađivati različite slastice – od glinamola.
- Produkt dizajn – kreativna radionica mladih grafičkih i produkt dizajnera koji će razraditi identitet i dizajnirati ambalažu trima lokalnim proizvođačima prehrambenih proizvoda. Također ćete moći pogledati izložbu radova na temu oblikovanja i dizajna ambalaže.
- Baja Buf – predstava, događanje i igra u jednom za bebe od 12 do 20 mjeseci.

Uz kreativne radionice svakako posjetite Trg tradicijskih obrta te brojne izložbe kao i štandove mnogobrojnih izlagača koji izrađuju unikatne radove.

Špancirajte do iznemoglosti!

photo:  službene stranice Špancirfesta

O autoruIvona Biljuš (Izzy) bavi se izradom hand-made dekorativnih predmeta i nakita pod imenom Izzy Creations.

Možda vas zanima...

Motovun - filmski Woodstock
Motovun - srednjovjekovni gradić u unutrašnjosti Istre pos...
U šetnji s gljivarima
Lijepo nedjeljno prijepodne odlučili smo provesti u prirodi ...
Što pokloniti ženama za Božic?
U prethodnom članku pisala sam o idealnim poklonima za muš...
Voodoo lutkica
Zadnje upute za izradu u ovoj valentinovskoj seriji uradi-sa...
Kakvu kavu možemo piti kod kuće
Kada nekog posjetite, obično vas ponudi s kavom. N...
Šećer u kavi, da ili ne?
Poznavaoci piju kavu bez šećera, iako to nije neko pravi...

1 Comment


  1. Rado bih spancirala do iznemoglosti i posjetila sve radionice, zvuci primamljivo, mozda nekom drugom prilikom:-(

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2017 · PROZOR U DOM