default image for post
Muzej anđela
August 31, 2011  |  LIFESTYLE, Orange Room by Izzy

Znate li u kojem gradu spavaju anđeli? Ako ste ljubitelj ovih divnih bića, onda je Varaždin vaša nezaobilazna stanica jer je upravo tamo u svibnju ove godine otvoren prvi tematski muzej u ovoj regiji – Muzej anđela.
Muzej anđela, baš kao slogan i zamisao o Varaždinu kao gradu u kojem anđeli spavaju, utemeljio je Željko Prstec, samostalni umjetnik – slikar koji više od trideset godina nadahnuto stvara svijet anđela u baroknom ruhu. Kompletnu biografiju i galeriju radove možete pronaći na autorovoj službenoj web stranici.

Muzej se nalazi na adresi S.S.Kranjčevića 14 i to je mjesto u kojem će se prikupljati umjetnička djela vezana uz temu anđela.

Nedavno sam posjetila ovaj muzej i ostala zapanjena njegovom originalnošću i svježinom. Ulaz je besplatan no pozlaćena i krilata kasica prasica će rado primiti vašu donaciju. Izložene oltare i triptihe smijete otvarati, dirati i istraživati, svaki rad je poput male knjige – ima svoju priču. Muzej je mali no poželjet ćete se zadržati u njemu istraživajući svaki izložbeni primjerak jer su detalji brojni.

Kad ste gotovi s Muzejom, krenite u istraživanje anđeoskog dijela Varaždina – ta krilata mala bića su apsolutno posvuda! Potražite ih na zgradama, lampama, pročeljima… Postoji i mjesto gdje spavaju, tzv. Anđelinjak. Možete li ga naći? Da nisam imala vodiča koji mi je otkrio tu tajnu, vrlo teško bih uočila mali procjep među zgradama i anđeosku spavaonicu…

Koliko ih ima? Nitko ne zna zasigurno, broj se stalno mijenja – neki dolaze, neki odlaze.  U svakom slučaju, sad znamo kamo se uvijek vraćaju.

O autoruIvona Biljuš (Izzy) bavi se izradom hand-made dekorativnih predmeta i nakita pod imenom Izzy Creations.

Možda vas zanima...

Zemlja iz ptičje perspektive
Zemlja iz ptičje perspektive viđena očima fotografa i pilota...
Motovun - filmski Woodstock
Motovun - srednjovjekovni gradić u unutrašnjosti Istre pos...
Orange Room: snježna pahuljica
Za početak vam je potrebna teglica ili čaša. Ako korisitite ...
Zdravo spavanje
Spavanje je prirodno stanje mirovanja organizma u kojem prov...
Dobrim odlukama promijenite svoj život
Na svijetu postoje milijuni žena. Svaka je posebna na svoj n...
Vaš novi moderni image
Budimo realni, vrlo malo ljudi se rađa sa dobrim ukusom, pot...

3 Comments


  1. Zanimljivo, nisam imala pojma da tako nešto postoji… razlog više da posjetim Varaždin :)

  2. Bila sam u Varaždinu, i prošla pored Muzeja anđela, ali nisam ušla. Sada mi je užasno žao. Ali, imam razloga za doći ponovo, i to samo radi ovog Muzeja.
    Lijep pozdrav :) )

  3. Divan muzej, hvala što si nam ga pokazala.

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2017 · PROZOR U DOM