default image for post
Muzej anđela
August 31, 2011  |  LIFESTYLE, Orange Room by Izzy

Znate li u kojem gradu spavaju anđeli? Ako ste ljubitelj ovih divnih bića, onda je Varaždin vaša nezaobilazna stanica jer je upravo tamo u svibnju ove godine otvoren prvi tematski muzej u ovoj regiji – Muzej anđela.
Muzej anđela, baš kao slogan i zamisao o Varaždinu kao gradu u kojem anđeli spavaju, utemeljio je Željko Prstec, samostalni umjetnik – slikar koji više od trideset godina nadahnuto stvara svijet anđela u baroknom ruhu. Kompletnu biografiju i galeriju radove možete pronaći na autorovoj službenoj web stranici.

Muzej se nalazi na adresi S.S.Kranjčevića 14 i to je mjesto u kojem će se prikupljati umjetnička djela vezana uz temu anđela.

Nedavno sam posjetila ovaj muzej i ostala zapanjena njegovom originalnošću i svježinom. Ulaz je besplatan no pozlaćena i krilata kasica prasica će rado primiti vašu donaciju. Izložene oltare i triptihe smijete otvarati, dirati i istraživati, svaki rad je poput male knjige – ima svoju priču. Muzej je mali no poželjet ćete se zadržati u njemu istraživajući svaki izložbeni primjerak jer su detalji brojni.

Kad ste gotovi s Muzejom, krenite u istraživanje anđeoskog dijela Varaždina – ta krilata mala bića su apsolutno posvuda! Potražite ih na zgradama, lampama, pročeljima… Postoji i mjesto gdje spavaju, tzv. Anđelinjak. Možete li ga naći? Da nisam imala vodiča koji mi je otkrio tu tajnu, vrlo teško bih uočila mali procjep među zgradama i anđeosku spavaonicu…

Koliko ih ima? Nitko ne zna zasigurno, broj se stalno mijenja – neki dolaze, neki odlaze.  U svakom slučaju, sad znamo kamo se uvijek vraćaju.

O autoruIvona Biljuš (Izzy) bavi se izradom hand-made dekorativnih predmeta i nakita pod imenom Izzy Creations.

Možda vas zanima...

Put putujem… Moskva poslije 20 godina
Moskva – metropola na istoimenoj rijeci – grad brojnih most...
Plakati - bajkoviti Lolitin svijet
Plakati prije svega imaju funkciju nam nam učine primaljivim...
Makedonija – sunce i nasmijani ljudi
"Skopje ima mikroklima, izgor leto kocan zima gradsk...
Noć za zaljubljene - zvijezde padalice
U mrkloj noći 12./13. kolovoza nedaleko Osijeka prava ro...
Orange Room: snježna pahuljica
Za početak vam je potrebna teglica ili čaša. Ako korisitite ...
Srce za Japan
U izložbenom prostoru Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13 u Zagr...

3 Comments


  1. Zanimljivo, nisam imala pojma da tako nešto postoji… razlog više da posjetim Varaždin :)

  2. Bila sam u Varaždinu, i prošla pored Muzeja anđela, ali nisam ušla. Sada mi je užasno žao. Ali, imam razloga za doći ponovo, i to samo radi ovog Muzeja.
    Lijep pozdrav :) )

  3. Divan muzej, hvala što si nam ga pokazala.

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM