Dizajneri: Eline Pellinkhof
September 10, 2011  |  DIZAJN, INTERIJERI

Eline Pellinkhof je nizozemska dizajnerica ukrasnih papira i pečata  za scrapbooking te tkanina . Za sebe misli da je pomalo djetinjasta i nakon dugogodišnjeg rada u (površnoj) modnoj industriji kaže da je konačno pronašla sebe.

Kao stalan motiv provlače se izvezene ružice u tehnici križića, a njezin zaista inspirativan rad pogledajte na njezinom blogu.

Iako danas potpuno zanemareno ručno vezenje za mene ima sentimentalnu vrijednost jer me vraća u doba djetinjstva i budi uspomene. Razni heklani, štrikani ili vezeni predmeti, popularno zvani “tabletići” nekada su vladali stolovima i policama, a danas imaju tako vintage štih.  Naše bake i mame su provodile puno vremena baveći se poslom koji nije bio samo hobi. Da li uopće možete zamisliti i jedan stolić tamo recimo sedamdesetih, bez heklanog stolnjaka na njemu!

Izvadimo iz ormara naslijeđene rukotvorine naših baka i pokušajmo otkriti ponovo jedan skoro zaboravljeni svijet, a ideje će već doći same. Ja uvijek imam barem jedan ručno izrađeni stolnjak na trpezarijskom stolu.

Eline je motiv križića osim na jastucima, kutijicama, torbicama i sl. upotrijebila i za uređenje zidova.

Kako? Pogledajmo – meni se ideja svakako svidjela.

Zavirimo u nostalgičan i romantičan Elinenin stan..
via

O autoruMaja Zovko je urednica Prozora u dom. Zanimaju je rustikalni prostori, dizajn interijera i hand-made proizvodi.

Možda vas zanima...

Što se može napraviti od PET boca?
50 lipa za bocu ili unikatan nakit, zdjelu ili luster?? Ja b...
Kako napraviti medenjake za bor?
Bliži se, bliži vrijeme kada najviše pažnje posvećujemo deko...
Metalna čipka – Cal Lane
Cal Lane je četrdesesetogodišnja umjetnica koja trenutno...
Stol "brojke i slova"
Ponekad (i češće od toga) su najjednostavnije ideje ...
Coffee light
Za sve ljubitelje napitaka iz šalica, kave i čaja: šalic...
WALL ART 3D zidni paneli
WallArt3D paneli u kolekciji VIDELLA PRESTIGE su nove zidne ...

3 Comments


 1. blog joj je super, samo na nizozemskom, a nije da mi se da koristiti Google translator. Zapravo i njezina web stranica je kul, kolegice isto, a i dodatni linkovi.
  Zapravo sam htio reći da blog mora imati samo slike, kao tumblr ili biti na engleskom. Sve ostalo ostaje u ladici. Tako je to s malim narodima… Moja obožavana Tavi (StyleRookie) nikada ne bi bila to što je da živi u kraju malih naroda. Ovako mi je inspiracija.

  • slažem se, to je “prokletstvo” malih naroda. sigurno je da ako želiš postići pravu “blogersku karijeru” moraš ići na engleski ili neki svjetski jezik.
   ima prekrasnih blogova i na manje poznatim jezicima…

   • Ma, mene “blogerska karijera” baš i ne zanima, imam svoj posao, zadovoljan sam iako bi moglo i bolje, ali… ja čitam indijce, filipince, amerikance, španjolce, brazilce koji pišu na engleskom, a oni mene ne čitaju jer pišem na hrvatskom.
    Nije samo kava u pitanju, svakodnevno se dopisujem s ljudima koji pišu na engleskom, a samo nekima je engleski jezik službeni zbog osvajanja Commonwealtha… Dobar sam s tipom iz Islamabada koji govori urdu, a piše blog o web dizajnu na engleskom, u prostoru koji je gori od naših drvarnica. Hrvatski je daleko manje korišten od urdu-a u Pakistanu.
    Nije to nikakva kritika, nego se osjećam glupo pred samim sobom, ali… samo razmišljam o promjeni situacije, ništa ne radim :(

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2017 · PROZOR U DOM