Dizajneri: Eline Pellinkhof
September 10, 2011  |  DIZAJN, INTERIJERI

Eline Pellinkhof je nizozemska dizajnerica ukrasnih papira i pečata  za scrapbooking te tkanina . Za sebe misli da je pomalo djetinjasta i nakon dugogodišnjeg rada u (površnoj) modnoj industriji kaže da je konačno pronašla sebe.

Kao stalan motiv provlače se izvezene ružice u tehnici križića, a njezin zaista inspirativan rad pogledajte na njezinom blogu.

Iako danas potpuno zanemareno ručno vezenje za mene ima sentimentalnu vrijednost jer me vraća u doba djetinjstva i budi uspomene. Razni heklani, štrikani ili vezeni predmeti, popularno zvani “tabletići” nekada su vladali stolovima i policama, a danas imaju tako vintage štih.  Naše bake i mame su provodile puno vremena baveći se poslom koji nije bio samo hobi. Da li uopće možete zamisliti i jedan stolić tamo recimo sedamdesetih, bez heklanog stolnjaka na njemu!

Izvadimo iz ormara naslijeđene rukotvorine naših baka i pokušajmo otkriti ponovo jedan skoro zaboravljeni svijet, a ideje će već doći same. Ja uvijek imam barem jedan ručno izrađeni stolnjak na trpezarijskom stolu.

Eline je motiv križića osim na jastucima, kutijicama, torbicama i sl. upotrijebila i za uređenje zidova.

Kako? Pogledajmo – meni se ideja svakako svidjela.

Zavirimo u nostalgičan i romantičan Elinenin stan..
via

O autoruMaja Zovko je urednica Prozora u dom. Zanimaju je rustikalni prostori, dizajn interijera i hand-made proizvodi.

Možda vas zanima...

Hello world!
Ovo su stranice za  sve  koji su ovisni o lijepom i udobnom ...
Futuristička ljekarna u Beogradu
Krajem prošle godine u Beogradu otvorena je futuristički u...
Tapete su ponovo u modi
Mnogi od nas pamte vremena iz 70-tih godina prošlog stolje...
Slavine koje svijetle: Marti
Marti je stara španjolska tvornica specijalizirana za proizv...
Kamena kuća u srcu Istre
U samom srcu zelene Istre u blizini Pazina smjestio se zasel...
Interijeri – neodoljivo potkrovlje
Neodoljivo privlačno potkrovlje koje zbog opuštenog mi...

3 Comments


 1. blog joj je super, samo na nizozemskom, a nije da mi se da koristiti Google translator. Zapravo i njezina web stranica je kul, kolegice isto, a i dodatni linkovi.
  Zapravo sam htio reći da blog mora imati samo slike, kao tumblr ili biti na engleskom. Sve ostalo ostaje u ladici. Tako je to s malim narodima… Moja obožavana Tavi (StyleRookie) nikada ne bi bila to što je da živi u kraju malih naroda. Ovako mi je inspiracija.

  • slažem se, to je “prokletstvo” malih naroda. sigurno je da ako želiš postići pravu “blogersku karijeru” moraš ići na engleski ili neki svjetski jezik.
   ima prekrasnih blogova i na manje poznatim jezicima…

   • Ma, mene “blogerska karijera” baš i ne zanima, imam svoj posao, zadovoljan sam iako bi moglo i bolje, ali… ja čitam indijce, filipince, amerikance, španjolce, brazilce koji pišu na engleskom, a oni mene ne čitaju jer pišem na hrvatskom.
    Nije samo kava u pitanju, svakodnevno se dopisujem s ljudima koji pišu na engleskom, a samo nekima je engleski jezik službeni zbog osvajanja Commonwealtha… Dobar sam s tipom iz Islamabada koji govori urdu, a piše blog o web dizajnu na engleskom, u prostoru koji je gori od naših drvarnica. Hrvatski je daleko manje korišten od urdu-a u Pakistanu.
    Nije to nikakva kritika, nego se osjećam glupo pred samim sobom, ali… samo razmišljam o promjeni situacije, ništa ne radim :(

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM