Parfemi za jesen

NEKA JESEN MIRIŠE NA KAŠMIR…

Kada zagledate prvo rumeno lišće koje je palo sa grane na puteljke i pločnike oprane hladnim kišama, maglovita jutra i prvo zrelo grožđe na vašem stolu, kada vas ulovi ponovna melankoličnost i posegnete za svojim toplim džemperom shvatit ćete da nam se vratila prekrasna jesen…

“S OBZIROM DA JE DOBA BRANJA OMILJENOG DIONIZOVOG PLODA SKREĆEM PAŽNJU NA PARFEME  S GROŽĐEM U KOMBINACIJI SA SUHIM, ZRELIM, JESENJIM VOĆEM I ZAČINIMA”Dječica sa svojim velikim torbama jure prema školama, ponovne gužve u gradu koji je do prije par tjedana izgledao tako pust i vreo, a sada je tako ubrzan i tijesan.Temperature se postepeno ali sigurno spuštaju, a priroda je posegnula za svojim novim ruhom. Jesen je moje omiljeno godišnje doba jer toliko je ne predvidiva, toliko je šarena, posebna, a postoji još jedan u nizu razloga zašto obožavam jesen, a taj je da je konačno odzvonilo ljetnim lepršavim parfemskim vodicama!

Kao pobornik konkretnijih stvari jedva sam dočekala da mogu posegnuti za svojim snažnim , postojanim parfemima i moram priznati da sam po tom pitanju ove sezone doista raznovrsna. No dosta o meni, na redu ste vi!

U ovom članku predlažem vam koji bi se to mirisi mogli najbolje uklopiti u ovo predivno godišnje doba.

Jesen… Prva mirisna asocijacija na ovo divno doba apsolutno je kašmir. Miris kašmira je mekan, dovoljno postojan, ali ne  i prenaporan, odlično odmjeren i prigodan za gotovo sve dnevne ili večernje varijante.
Kašmir iziskuje dozu elegancije u vašem jesenskom looku, ali također stavlja i onu neophodnu točku na I.

Jedan od najvibratntnijih, ugodnih i mekanih kašmirskih nota svakako nudi Max Marina Kashmina Touch, postojanost i intenzitet su umjereni, radi se o jednoj ugodnoj kombinaciji kašmira, kašmirovog drva, amareta i mošusa. Za one koji traže intenzivnije “kašmirsko uživanje” obratite pozornost i na selektivne niche mirise poput Cashmere Twill by Acqua di Biella  ili Cashmere for Women by Cristiano Fissore.

Ono što će vas iznenaditi u ovim mirisima jest da u samom sastavu ne sadrže kašmir kao glavni ili sporedni sastojak u samom sadržaju mirisa, međutim kombinacija idealno balansiranih sastojaka učinila je svoje da je mekoću samog materijala uspjela dočarati konačnim  mirisom.
Iz regularne ponude željela bih još skrenuti pažnju na dva velika parfemska giganta, a to su Chopardov Cashmere i mnoge varijante Donne Karan Black Cashmerea.

Ono što je zajedničko svim tim mirisima je drveno začinska , ponegdje i topla vanilna baza koja zamamno privlači ljubitelje toplog , mekanog kašmira, baš onakvog kakav je opipljiv kao jedan od najfinijih materijala na svijetu (izuzevši Donnu Karan Black Cashmire koja je poslastica za ljubitelje “ekstremnosti” ).

S obzirom da je doba branja omiljenog Dionizovog ploda skrećem pažnju i na parfeme sa grožđem u  kombinaciji sa  prekrasnom harmonijom suhog, zrelog, jesenjeg voća te začina. Za ovakve poslastice posebno su se pobrinule niche kuće poigravši se sa notama najboljih vina,  šampanjaca i pjenušaca te destilacijom mirisa najsočnijih zrelih bobica voća .

Jedna od najvećih  vinarija u Bordeauxu Ginestet predstavila je mirise posvećene vinima koja imaju složenost, bogatstvo i karakter, dubinu i fin okus.

Ne zvuči vam primamljivo? Slatko i pikantno, note kandiranog voća, dunja, med, torte, grožđe i vanilija s šećerom, uz pregršt bijelih cvjetova sastav je koji čini njihov parfem Botrytis , koji je dobio ime po ne biste vjerovali, bolesti.

Definitivno se isplati i kušati njihov Sauvignonne koji je dobio ime po izuzetno kvalitetnoj, suhoj i bijeloj vrsti vina. Miris sadrži najfinije bobice grožđa, grejp, breskve i najfinije drvene note. Ako ste u prilici svakako probajte ili još bolje, kupite!

Postoji li realniji miris jeseni od zrele žute jabuke? Jedna takva , neobična dočekati će vas u zlatnoj bočici Donna Karin Golda… Bijeli ljiljani miluju žutu zrelu jabuku u tužnom lišću kasne jeseni..

Pjesnici i romantične dušice željne topline i nekih nostalgični dana prisjetiti će se dobrog starog Lancomeovog Poema, a oni koje nije zagrijao kašmir posegnut će možda za Givenchyevom Organzom.

A ja? Ja ću za nečim crvenim, intenzivnim, teškim… I iako se veselim što dolazi hladnije vrijeme u kojem će me zagrijati neki fini Cherry Brandy ili čaj s rumom, ove sezone nekako čeznem za likerastim višnjama, kandiranim voćem, tamnom čokoladom, cimetom..

Svakako ću koristiti Annick Goutal Quel Amour! edp, Demeter Library Fragrance Chocolate Covered Cherries, Delices de Cartier, Demeter Cinnamon Bark, Sisley Soir de Lune... Ali ono u što sam sigurna jest da neću samo jednom  ostati vjerna!

So many perfume, so little time…

Uživajte u jeseni, doživite čaroliju svih njezinih boja i okusa i veselite se svakom novom danu!

O autoruTihana Svornik, Personal assistant & perfume collector

Možda vas zanima...

Hello world!
Ovo su stranice za  sve  koji su ovisni o lijepom i udobnom ...
Put putujem.... Šangaj, Kina
Kina, jedna od najvećih i najmnogoljudnijih zemalja svij...
Srednjovjekovni hotel Detenice, Češka
Mislim je je većini turista dosadio "masovni turizam&qu...
Makedonija – sunce i nasmijani ljudi
"Skopje ima mikroklima, izgor leto kocan zima gradsk...
Land art Slama 2011
Kruha, slame i igara! - moto je ovogodišnjeg land art feativ...
Šećer u kavi, da ili ne?
Poznavaoci piju kavu bez šećera, iako to nije neko pravi...

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM