Kućica iz snova na orijentalni način
October 11, 2011  |  KUĆICE IZ SNOVA, Putovanja

Za sve ljubitelje orijentalnog ovog puta donosimo malu poslasticu: izgled prekrasnih vila za iznajmljivanje u Maroku u gradu Marrakechu “Peacock Pavilions” .

Vlasnici su američka obitelj koja se zbog ljubavi prema Maroku preselila iz Amerike, te upustila u avanturu vođenja malog, ali ekskluzivnog boutique hotela. Sobe (koje možete unajmiti pojedinačno ili zakupiti cijele paviljone) i saloni uređeni su s puno pažnje i odabranih detalja. Chris je arhitekt s velikim iskustvom građenja po cijelom svijetu, ali kako kaže njegova supruga Maryam, strastvena fotografkinja, Peacock je njegovo najveće postignuće.

“You see, I never wanted Peacock Pavilions boutique hotel in Marrakech to be like, well, a hotel (not that there’s anything wrong with hotels, mind you). But I wanted it to be more like staying at a stylish friend’s house.”

Pa zavirimo malo zajedno u dva “stajliš” paviljona Atlas i Medina da vidimo kako izgleda orijentalni luksuz na američko-marokanski način …

Mislim da sam nakon ovolike reklame za jedan hotel zaslužila barem jedan besplatni vikend u njemu…ah, da bar! Noćenje košta od 150 eura i to van sezone.

Zanimljivo je da su svi ukrasi (kao npr. na ovim stepenicama gore, podovima i vratima, te stropovima-ovo što vam se čini da su tapete, kao i veliki crno-zlatni mural) rađeni ručno uz pomoć šablona. Ja šablone obožavam i mislim da su velika pomoć u (pre)uređenju namještaja i interijera. Čak kada kupite i gotove, tvorničke na vašoj je mašti i kreativnosti da se poigrate bojama i kombinacijama i tako dobijete svoje unikatne. No dobro, posebno o šablonama više uskoro …peacock pavilions

my marrakesh

O autoruMaja Zovko je urednica Prozora u dom. Zanimaju je rustikalni prostori, dizajn interijera i hand-made proizvodi.

Možda vas zanima...

Put putujem.... Šangaj, Kina
Kina, jedna od najvećih i najmnogoljudnijih zemalja svij...
Futuristička ljekarna u Beogradu
Krajem prošle godine u Beogradu otvorena je futuristički u...
Kamena kuća u srcu Istre
U samom srcu zelene Istre u blizini Pazina smjestio se zasel...
Interijeri: marokanski plavo
Inspiraciju za uređenje ovog stana u potkrovlju vlasnici su ...
Još jedna iz snova
Bračni par iz Nizozemske svoju je dugu potragu za kućom iz s...
Proljeće u Hercegovini
Najljepše godišnje doba ozelenilo je i krševitu Hercegovinu....

2 Comments


  1. Predivna je, šta je je… a bar nam besplatno daju ideje za uređenje ;) … meni se posebno sviđaju lampe i šljokičati prekrivači na krevetu :)

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2017 · PROZOR U DOM