Kućice iz snova: Engleska sela

Ne znam kako vama, ali jedan od glavnih razloga zašto opet i iznova opet volim gledati englesku tv seriju Ubistva u Midsomeru su prelijepi  krajolici engleskog sela.

Ta posebna želja za očuvanjem starina i uređenjem skoro savršenih parkova i okućnica vjerojatno je duboko ukorijenjana u samoj engleskoj tradiciji. Nevjerojatno šarmantni vrtovi prepuni cvijeća dočekuju vas na svakom koraku u proputovanju Velikom Britanijom, a posebno u pokrajini Devonshire.

Hvala na internetu, digitalnim kamerama, pa i Frickr-u da mnogi putnici-entuzijasti mogu s nama podijeliti svoja zanimanja i opsesije. Jedan od njih je i UGArdener koji gotovo opsjednuto snima vrtove po svijetu. Ako uživate u ovim prizorima kao i ja prelistajte njegove albume s raznih strana svijeta.

Obratite pažnju na slamnate krovove u odličnom stanju kojih je i kod nas u kontinentalnoj Hrvatskoj nekada bilo  mnogo. Danas je ta tradicija skoro zamrla, a stari majstori koji ga znaju napraviti su rijetki i gotovo sigurno će s njihovim odlaskom i taj zanat biti zaboravljen. Jednog rijetkog možete vidjeti i u Baranji u selu Topolje.

Ove nevjerojatno simpatične engleske kamene kolibe (cottage) s razigranim okućnicama su zaista pravo oličenje kućice iz snova.

 

Možda vas zanima...

Baš volim otkačeno!
Ako vam je dosadilo klasično ili minimalistično uređenje dom...
Male ideje za vaš vrt
Bliži se vikend i većina nas će se posvetiti svome vrtu. Don...
Kutak za čitatelje - Dalmacija
Kako izgleda idealna kuća za odmor i uživanje? Blizu mora...
Vikend inspiracija: kućno kino na otvorenom
Udobne ležaljke, diskretna rasvjeta, kokice i piće uz dobar ...
Seoski turizam : Zornića kuća
U neposrednoj blizini Beograda smjestilo se etno imanj...
Kućica iz snova: Dobre vibracije
Kućica za odmor u cvijeću u Danskoj. Puna boja, domaćeg ugođ...

2 Comments


  1. Ovo je predobro!!

  2. Savršeno!

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2015 · PROZOR U DOM