Interijer: Mala fabrika ukusa
December 21, 2011  |  Gastro, INTERIJERI

Svi mi uživamo u odličnom jelu, ali i izgled interijera restorana po meni nije manje bitan. Naravno, nikakav svjetski izgled neće ga spasiti ako chef ne zna svoj posao. Ali pripomoći može. Beograd je (barem prije ove krize) uvijek bio poznat po svojim restoranima i mjestima za provod. Restoran maštovitog imena Mala fabrika ukusa poznat je i preko granica Srbije.

Ako bih morala opisati ovaj stil uređenja prvo mi pada na pamet ne shabby chic, nego “chic bakine špajze” ili smočnice ako ste jezični čistunci.  Sve je puno drveta obojanog u bijelu boju s puno malih polica, ladica i pregradica koje su popunjene staklenkama s začinima, bocama vina, zimnicom i sl. Zbog bijele boje podsjeća na skandinavski stil, nekakvu kućicu pored mora recimo. Ništa tu nije od skupih materijala, ali je ukupan dojam izuzetno ugodna i domaća atmosfera u kojoj se možete opustiti i fino pojesti.

Zanimljivi jelovnik pisan je rukom i napravljen kao mali kolaž od isječaka iz dnevnih novina. Ponuda jela zvuči obećavajuće i maštovito i nudi tradicionalnu nacionalnu kuhinju na moderan način. Oni koji vladaju ćirilicom mogu i pročitati dio ponude.

Iako mi je želja da prije svega opišem izgled interijera, red je da kažem i kako se tamo papa. Izvedba jela me doduše (nažalost) nije baš oduševila, iako je serviranje odlično i sve izgleda primamljivo – sve je posluženo na toploj kamenoj ploči, a prilozi u malim rustikalnim posudicama.  Moj partner koji je naručio salatu kao glavno jelo je ostao gladan (kaže da mu salata u kojoj je 80% samo zelene salate nije dovoljna, a i cjenovno je bila samo nešto niža od glavnog jela). Možda kuharu nije bio baš dan ili smo baš potrefili dva kriva jela, ne znam, al dat ću im šansu opet.

Glazba dovoljno tiha za priču, a konobari (s obzirom na prazan restoran) prespori, nakon što dobrih 10-15 minuta nismo dobili niti piće priupitali smo ih jesu li nas zaboravili.

Na kraju ukupan dojam: izgled zanimljiv i simpatičan i vrlo ugodan, hrana je mogla biti i puno bolja, pa se pitam da nije s obzirom na reputaciju restorana problem u meni?

fabrika

Možda vas zanima...

Crno-bele kuhinje
U današnje vreme ugradna moderna kuhinja zahteva mali mili...
Kućica iz snova - Baleari
Nekoliko kilometara južnije od čuvene Ibize smjestio se ot...
Slavine koje svijetle: Marti
Marti je stara španjolska tvornica specijalizirana za proizv...
Kućica iz snova: Oxford cottage
Ovu neodoljivu kamenu kuću iz 1860. godine od propadanja je ...
Interijeri: Život na visokoj nozi
Kraljevska nonšalancija... tako bih u dvije riječi opisala o...
Rustikalni interijeri: Kuća iz 14. stoljeća
Možda sam nekim redovnim posjetiteljima već i dosadila, ali ...

1 Comment


  1. Bio tamo. Interijer super, klopa tak-tak.

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM