Kućica iz snova: Ladanjski stil

U ovoj 200 godina staroj kolibi ili cottage kako je Englezi zovu (na hrvatskom zvuči smiješno toliku kućerinu nazvati kolibom ili vikendicom), sretno živi šesteročlana obitelj koja je puno vlastitog truda i ljubavi uložila u uređenje svoga doma.

Prilikom useljenja kuća je bila u jako lošem stanju tako da su je vlasnici malo-pomalo uređivali skoro dva desetljeća, između dolaska dva djeteta na svijet, kako sami kažu. Uglavnom su sve odradili svojim rukama, pokušavajući spasiti što više originalnih materijala i zadržati autentičnost. Drveni pod u prizemlju je bio skoro neupotrebljiv tako da su upotrijebili sličan iz obližnje stare škole koja se zatvarala. Namještaj su nabavljali uglavnom na kućnim rasprodajama (so cool!! kod nas bi takvu ideju sigurno proglasili ludom), a sama vlasnica je raznoliki namještaj  ujednačila bojanjem u bijelo (velika je poklonica Gustavijanskog stila).

Kuća je uređena u ladanjskom stilu i na trenutke se doima kao uvećana kuća za lutke. Ali kako u svima nama čuči dijete tako je i meni apsolutno neodoljiva i pozitivnog ozračja da joj opraštam sva pretjerivanja u vidu malih srceta koja vise posvuda.

Mogu zamisliti i miris slatkih vanilin kolačića koji se širi sobama, a dječica nestrpljivo jure hodnikom. Crvena peć na drva je toliko neodoljiva da se od nje ne bih odvajala danima. Ručak shuhan/pečen na njoj mora da ima poseban okus. Pogledajte i praktične pretince za začine ili već štogod ispod radnog stola.

Kombinacija cvjetno-kariranih crvenih tkanina mi je odlična i volim takvu igru dezena. Zanimljive su mi i u bijelo obojane limene kante za smeće u dječjoj sobi koje očigledno imaju sasvim drugu namjenu – za igračke? Sanjivi baldahin u spavaćoj sobi je oličenje romantike pa se čini da je i tata iz ove priče neka nježna dušica. Volim i kadu i luster u kupaonici, a daščani pod u njoj je hrabar izbor s obzirom na kuću punu djece.

Ne znam, ali čini mi se da ovdje živi jedna velika sretna obitelj ili barem neka Pepeljuga iz bajke…

Za inspiraciju pogledajte i ovaj lanac trgovina o kojemu smo nedavno pisali, a koji nudi gomilu stvarčica koje se savršeno uklapaju. Za sada ga nema kod nas, morali biste skočiti do Engleske.

via

O autoruMaja Zovko je urednica Prozora u dom. Zanimaju je rustikalni prostori, dizajn interijera i hand-made proizvodi.

Možda vas zanima...

Drugačiji prozorski kapci
Prozorski kapci imaju prije svega funkciju zaštite prozo...
Kućica iz snova - Baleari
Nekoliko kilometara južnije od čuvene Ibize smjestio se ot...
Interijeri: marokanski plavo
Inspiraciju za uređenje ovog stana u potkrovlju vlasnici su ...
Kućica iz snova: Rustikalno na irski način
Australski bračni par se nakon godina lutanja svijetom odluč...
Interijeri: U posjeti kod umjetnika
Kada lutanjem internetskim bespućima slučajno naletim na int...
10 ideja za prazne zidove
Najlakši način za popuniti prazne zidove je povješati umjetn...

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.

 

Copyright © 2018 · PROZOR U DOM